pasfoto
lieveheersbeestje in huis
lieveheersbeestje in huis

Creatieve uitspattingen

Soms heb ik een creatief moment, dat ik direct uitvoer. Andere momenten ben ik ergens weken of maanden op aan het broeden en komt er vervolgens niks uit mijn handen. Op deze pagina kan je wat dingen zien die echt concreet geworden zijn.
Geboortekaartje Dirk-Willem
kaartje
Gedurende de gehele zwangerschap van Mirjam zijn we druk aan het denken geweest hoe het geboortekaartje eruit moest komen te zien. Ook de teksten waren onderwerp van discussie. Uiteindelijk is op de dag voor de geboorte van Dirk-Willem het kaartje geboren, toen Mirjam in het ziekenhuis aan de wee-en opwekkers lag.
Krukje
krukje
Een paar jaar geleden heb ik twee krukjes gemaakt van simpel vurenhout. Vervolgens heb ik ze lichtblauw geschilderd. Mijn vrouw heeft er toen twee kussentjes bij genaaid. Hiernaast zie je het resultaat. Het andere krukje is het spiegelbeeld van de foto.

Het idee heb ik ooit opgedaan aan de hand van een rechthoekige tafel die ik heb gezien, waarbij alle dwarsbalken door elkaar heen liepen. Ik kan zo niet vertellen wie de tafel had ontworpen. Mocht je het weten, mail me dan. De zitting heb ik uit de vrije hand in bogen gezaagd.


Lamp
mobiel lamp
Toen mijn neefje werd geboren wilden we graag wat leuke eigen gemaakte dingen geven. Mijn vrouw heeft toen samen met mijn schoonmoeder een groot wandkleed gemaakt met stoffen dieren die met klittenband aan het kleed bevestigd konden worden.
Zelf heb ik toen mijn eerste lamp gemaakt. De lamp is een mobiel, met houten plankjes die in verschillende vormen gezaagd zijn en vervolgens geschilderd.
De lamp hoeft niet bijzonder veel licht te geven, dus heb ik ervoor gekozen (ook gezien de ruimte) om er vier zeven watt lampjes in te doen.
Links is het eindresultaat zichtbaar.